Procura Turcia

De ce este nevoie de Procura auto Turcia

Pentru a putea merge in  Turcia cu masina care este in leasing sau are alt proprietar  (firma sau persona fizică), aveti nevoie de o Imputernicire fie de la firma de leasing, sau de la proprietarul automobilului. Ulterior, conform legii,  aceasta trebuie tradusă în limba turcă și legalizată si supralegalizata.

Exista doua alternative  pentru realizarea traducerii:

  • Traducere în limba turcă, legalizare si aplicare apostila de la Haga.
  • Legalizarea împuternicirii traduse în limba turcă la Consulatul Turciei la Bucuresti.

Exista 3 situatii in care aveti nevoie de procura

     A. Masina este luata in leasing

Solicitati de la firma de leasing  imputernicirea. Pe imputernicire se pune data certa la notar Se traduce,  legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

   B. Masina proprietatea altei persoane fizice

Este necesar sa aveti de la proprietarul mașinii :
Un  Contract de Comodat  facut la notar
ori
O declarația sub semnătura privată prin care proprietarului vehiculului confirmă faptul că vă permite folosirea mașinii/motocicletei pentru călătoria în Turcia (inclusiv pentru tranzitarea spațiului Uniunii Europene având în vedere că se va tranzita Bulgaria).
Se traduce,  legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

   C. Masina proprietatea unei firme

Este necesara o împuternicire de la firma care trebuie să conțină ștampila și semnătura persoanei autorizate din cadrul firmei.
Se traduce,  legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

Acestea sunt variantele pentru a obtine Procura auto Turcia in PItesti.

Nu ezitati sa ne contactati la 0743090716 pentru mai multe informatii

Traduceri autorizate Adad
Buna ziua, Cu ce va pot ajuta?