De ce este nevoie de Procura auto pentru Turcia

Pentru a putea merge in  Turcia cu masina care este in leasing sau are alt proprietar  (firma sau persona fizică), aveti nevoie de o Imputernicire fie de la firma de leasing fie de la proprietarul automobilului. Ulterior, conform legii,  aceasta trebuie tradusă în limba turcă, legalizată si supralegalizata.

Exista doua alternative  pentru realizarea traducerii:

  • Traducere în limba turcă, legalizare si aplicare apostila de la Haga.
  • Legalizarea împuternicirii traduse în limba turcă la Consulatul Turciei la Bucuresti.

Exista 3 situatii in care aveti nevoie de procura

     A. Masina este luata in leasing

Solicitati de la firma de leasing  imputernicirea in 2 exemplare in original – cu data, nr inregistrarem stampila semnatura. Pe imputernicire se pune data certa la notar se traduce, se legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

   B. Masina proprietatea altei persoane fizice

Este necesar sa aveti de la proprietarul mașinii :
Un  Contract de Comodat  facut la notar
ori
O declarația sub semnătura privată prin care proprietarului vehiculului confirmă faptul că vă permite folosirea mașinii/motocicletei pentru călătoria în Turcia (inclusiv pentru tranzitarea spațiului Uniunii Europene având în vedere că se va tranzita Bulgaria).
Se traduce,  legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

   C. Masina proprietatea unei firme

Este necesara o împuternicire de la firma care trebuie să conțină nr inregistrare data, ștampila și semnătura persoanei autorizate din cadrul firmei plus date firma, date administrator date sofer – Puteti solicita un model (contact@traduceripitesti.com) si vi-l trimitem pe mai sau copiati textul din josul paginii si l adaptati firmei dvs.
Se traduce,  legalizeaza la notar si se apostileaza  la Camera Notarilor Publici   sau se traduce si ulterior se legalizeaza la Consulatul Turciei la Bucuresti. Oricare din variante e acceptata la vama  din Turcia.

Acestea sunt variantele pentru a obtine Procura auto pentru Turcia in Pitesti.

Nu ezitati sa ne contactati la 0743090716 sau pe mail contact@traduceripitesti.com pentru mai multe informatii.

Model IMPUTERNICIRE pentru firme

SC
Cui
J
Adresa
Nr /Data

IMPUTERNICIRE

Subscrisa ………………… cu sediul in localitatea ……… strada……
J …. , Cui … , reprezentata prin identificat cu CI serienr 103120, cnp … , domiciliat în …. , str. … , in calitate de administrator,

Imputerniceste prin prezenta pe

DI./D-na …. domiciliat în … ,posesor al Paşaportului cu nr. …. ,
CNP …, să conducä autoturismul proprietatea societății mai sus menționate, marca / tipul … , serie şasiu … , numar de łnmatriculare … , in afara granițelor Romaniei, în Uniunea Europeana şi Turcia, ìn perioada……………………….

Reprezentant,
Stampila firma si
Semnatura autorizata